Fem un programa de TV?

img-20160713-wa0060Assajar, editar i, per descomptat, presentar! Sense por a les càmeres, els més petits s’ho passen d’allò més bé en un dels nostres tallers amb més èxit. Fem un programa de Tele?

Al Centre Català d’Educació entenem el lleure educatiu com una oportunitat única per potenciar la formació dels nens. És per això que comptem amb un ampli ventall d’activitats, sempre adaptades a les necessitats de cada escola i cada AMPA. Totes les nostres activitats estan creades des d’un punt de vista formatiu. I el nostre taller de Televisió n’és un gran exemple. Els nens s’endinsen en el món digital i les noves tecnologies, imprescindibles en un sector com l’audiovisual, i per descomptat en qualsevol àmbit de la vida, tant en l’àmbit personal com escolar i professional. La generació de nens i nenes ha nascut dins d’aquest món 2.0, i adquirir habilitats tecnològiques és del tot natural per ells. Però pensar, editar, presentar un programa de TV -a banda de ser molt, molt divertit- va molt més enllà.

Taller: Fem un programa de TV

Beneficis per als nens de crear un programa de Televisió:

Treball en equip. Som poc conscients de tota la feinada, i de la quantitat de professionals que fan possible que veiem, cada dia, els nostres programes favorits. Per crear qualsevol format audiovisual (un telenotícies, un programa de debats, d’esports…) calen molts rols, moltes figures que aconsegueixen el resultat final perquè treballen coordinats. En el nostre taller els nens aprenen a treballar plegats, mentre es diverteixen. I el resultat final és ben “visible” (mai millor dit): veure el seu propi programa és el final d’una jornada genial!

Millorar l’expressió oral. En el seu futur els nens trobaran nombroses situacions on hauran de parlar en públic: exposicions orals a classe, futures entrevistes de feina, reunions laborals… És de gran ajuda pel seu creixement i desenvolupament que “perdin la por” a expressar-se, a fer-ho davant dels altres. Posar-se davant d’una càmera és, per a molts adults, tot un repte! Els més petits tenen l’oportunitat de començar ben aviat. Jugant, i aprenent.

Creativitat. I, “de què van”, els nostres programes? Els nostres experts pedagogs acompanyen al grup explicant una sèrie de temes d’interès per all Casal. Notícies, novetats, d’altres activitats extraescolars… a partir d’aquí, la imaginació dels nens i nenes marca la pauta. No posem límits a les seves idees, doncs, el resultat final és seu.

Vocacions. És estrany que, entre els nostres grups, no trobem almenys un nen o nena que, de gran, vulgui ser periodista o presentador. Començar a realitzar aquestes activitats, basades en possibles situacions reals de futur, és una molt bona eina per engrescar els nens a descobrir futures vocacions. Mai se sap, potser d’aquí a uns anys els veiem presentant el Telenotícies Vespre! En tot cas, participar en tallers vinculats a professions és una bona eina per veure quin tipus de professions poden arribar a agradar als nens. Un taller de TV pot ajudar a un nen a descobrir que li agrada parlar en públic; que li agrada estar en contacte amb ordinadors i tecnologia; que li agrada escriure; que li agrada coordinar equips, etc.

Càmeres, micròfons, guions, llums… us animeu a presentar aquesta original idea als nens? Estem en l’aire!