Gelats sí, gelats no?

Ja fa més d’una setmana que vivim  una intensa onada de calor a tot el país. I això que encara no ha arribat oficialment l’estiu! Amb aquestes temperatures, és clar, els més petits demanen, sobre tot, una cosa: gelats!

Moltes marques comercials incorporen sucre en grans quantitats (no és estrany trobar gelats al supermercat amb proporcions de glucosa entre els 20 i 25 grams per cada 100 grams-), i sovint entre els ingredients trobem d’altres elements com l’oli de palma.

La primera qüestió a tenir en compte, doncs, és fixar-se en la composició a l’hora de comprar. I, sempre, prendre aquest tipus de producte amb moderació.

Ara bé, tenim opcions molt més saludables i igualment delicioses i refrescants! Apostar pels gelats artesanals és la primera i més fàcil. Però si ens volem engrescar una mica a la cuina, i fer que els petits hi participin, a partir de fruita, llet fresca i alguns ingredients més podem fer els nostres propis gelats casolans.

Ens hi posem? Som-hi, aquí va una recepta ben senzilla. Necessitarem:

  • Maduixes

  • Kiwi

  • Préssec

  • Suc de taronja

  • Suc de pinya

  • Un motlle de gelats

Podem utilitzar d’altres fruites: poma, pera, síndria… la que més agradi als nens! En quatre passos (i amb una mica de paciència) els tenim enllestits. El primer que cal fer és rentar bé la fruita i tallarla en daus petits. Col·loquem la fruita, ben repartida, al motllo de gelats, i afegim el suc de fruita (si és natural i ho acabem d’esprémer, molt millor). Ho deixem al congelador, durant unes 4 o 5 hores… i a gaudir!!

I aquí tenim una altra opció, incorporant formatge fresc batut i amb un parell de fruites que combinen a la perfecció: plàtan i kiwi.

Pelem la fruita (200 grams de kiwi i 100 grams de plàtan) i la tallem. Ho posem a la batedora amb 300 grams de formatge fresc (al mercat podem trobar opcions amb 0% de matèria grasa). Per endolçar, podem incorporar una petita quantitat de sucre (40 grams) o bé optar per mel o  stevia. També hi ha d’altres opcions saludables, com ara fulles de menta o d’alfàbrega, dàtils triturats, sucre de coco o panela.

Ho triturem tot plegat fins tenir una crema densa i homgènia. Ho aboquem a un motllo, i cap al congelador! Un petit truc per aconseguir la textura ideal: durant la primera hora, cada deu minuts ho treiem i ho batem (com si fos una truita). Després de repetir l’operació 5 o 6 cops, ja ho podem deixar al congelador durant 4 o 5 hores més. Així de fàcil!

Pels més creatius, sabeu també que avui dia es poden trobar estris per fer tota mena de gelats a casa. Des de motllos amb forma de rajola de xocolata, amb la forma dels clàssics “polos” , amb formes d’animals…

Us animeu a preparar els gelats a casa? Una gran idea per refrescar-nos, fer participar els nens a la cuina, i sobre tot, aconseguir un sabor deliciós sense conservants ni additius.