Ja arriba l’estiu: apunta’t als nostres Casals!

L’estiu és a tocar! I estiu és sinònim de diversió, d’activitat a l’aire lliure, de riures, dies llargs, de continuar aprenent i creixent… l’estiu és temps de Casals!

Avui us presentem les nostres opcions de cara als mesos sense escola. Els Casals d’Estiu del Centre Català d’educació es basen en les inquietuds dels nens, amb un conjunt d’activitats dividides en blocs temàtics. Totes, pensades amb un rerefons pedagògic però enfocades al nen, l’autèntic protagonista de l’estiu! Les nostres activitats són innovadores (incorporen tallers relacionats amb la tecnològica, amb vessants artístiques i creatives gens convencionals com ara els nostres tallers de grafiti o de DJ…) i són sempre adaptables. Cada escola tria els blocs que vol destacar al Casal escollit.
Amb la nostra experiència, de més de 20 anys treballant per nombroses escoles, hem dissenyat dos tipus de Casals que a continuació us presentem: el Casal “dels petits” i el Casal “dels grans”.

El Casal dels Petits: En Màx a l’illa dels Drops
El nostre Casal infantil, pensat per nens de P3, P4 i P5 té uns protagonistes molt especials. Els “Drops”, uns éssers màgics que ensenyen als més petits com poden millorar el planeta.
L’intrèpid i aventurer Màx acompanya als nens durant aquest viatge màgic, aprenent dels Drops (que, entre altres coses, cultiven el seu propi menjar saludable) i mirant d’aturar els “Trashers”, uns éssers que ho contaminen tot.
En aquest Taller els nens més petits gaudeixen de 5 setmanes de diversió i aprenentatge on fan de tot: tallers de música, activitat esportiva (gimcanes, jocs de resistència i coordinació), tallers creatius amb material reciclat, sortides… sempre aprenent els valors i la importància de cuidar i respectar el medi ambient i l’entorn que els envolta.
El Casal dels Petits comença la setmana del 26 al 30 de juny, amb activitats de dilluns a divendres des de les 9 del matí fins a les 16.45. Esmorzem i dinem plegats, juguem, aprenem i fem la primera sortida del Casal el dimarts 27 de juny.
Les quatre setmanes següents el ritme no para! La segona setmana s’engloba dins del concepte “Màgia i Experiments”, amb un munt de sorpreses com el taller científic “La flor màgica que canvia de color”. La tercera setmana està dedicada a la música i la creativitat, amb molt de ritme i art, i una gran festa per tothom. La setmana 4, del 17 al 21 de juliol és la més esportiva de l’estiu, amb una sortida a la piscina, jocs de relleus i la nostra “minilliga” del Casal. Tot s’acaba, així que del 24 al 28 de juliol gaudirem al màxim de l’última setmana del Casal dels Petits, en uns dies on s’explica la importància del reciclatge a través d’activitats i tallers de treballs manuals. I, per descomptat, amb la gran festa final de tancament del Casal.

El Casal dels Grans: tu tries!
La nostra segona proposta per aquest estiu està pensada per nens de totes les edats i dividida en una gran quantitat de blocs temàtics per tal de satisfer les inquietuds de qualsevol nen o nena.
Cada taller compta amb “l’ajuda” d’uns dels nostres divertits personatges (el creatiu Vicent, la poliglota Betty, l’esportista Kampi… ) que ens guien en un munt de tallers i activitats. Al bloc artístic i creatiu els nens utilitzen tota mena de materials per desenvolupar formes d’expressió com el dibuix o el modelatge. Al bloc d’esport coneixerem esports practicats arreu del món, practicant-los i millorant la psicomotricitat. Al bloc tecnològic crearem, tots junts, un Blog on totes les famílies podran seguir tot el que els nens fan durant el Casal. Al bloc d’idiomes s’adquireix vocabulari en anglès gràcies a activitats com el cinefòrum, les gimcanes o diferents sortides pel barri. I encara hi ha molts més! El bloc científic, el musical, el de les arts escèniques, el de màgia, el bloc de còmic, el de segwey i grafitis… Activitats per tots els gustos!
Igual que al Casal dels Petits, la durada serà de 5 setmanes en total.

Activitats complementàries i opcionals
Dins de la programació dels nostres Casals incorporem, com a activitats complementàries, diferents sortides pel barri (visitant i realitzant activitats a biblioteques, parcs i jardins i mercats municipals) així com la Gran Festa del Casal, on totes les famílies estan convidades per passar una estona divertida en família i veure tot el que els petits han fet durant l’estiu.

A més, al Centre Català d’Educació oferim una sèrie d’activitats opcionals, que cada família pot triar segons les seves necessitats. Per exemple, comptem amb el servei d’acollida matinal (de 8 a 9 del matí), realitzem diverses excursions (al CosmoCaixa, al Museu D’Arqueologia de Catalunya, al Poble Espanyol, al Jardí Botànic de Barcelona…) i proposem una “Nit al Casal”. El divendres 21 de juliol, els nens podran passar la nit (des de les 20 fins l’endemà a les 10 del matí) fent jocs de pistes, un sopar de germanor i decorant el menjador.
Finalment, el nostre servei de menjador (amb dos horaris diferents) -els nens poden acudir cada dia o bé es poden triar els dies puntuals que les famílies necessitin- garanteix menús elaborats per dietistes especialitzats en alimentació infantil. Durant els àpats els nostres monitors també ajuden al fet que els nens continuïn aprenent, adquirint hàbits d’higiene, comportament i pautes per una alimentació saludable.

Apunta’t al Casal d’Estiu!
Ja heu vist, tenim preparat un estiu d’allò més intens, per nens i nenes de totes les edats, amb activitats de tot tipus i sempre adaptables a les necessitats de cada família.
Un estiu que és a tocar, i que desitgem que tots gaudim plegats.
A través del següent formulari podeu, ja mateix, formalitzar la vostra reserva.

Nom i cognom del representant de l'escola (obligatori)
Escola (obligatori)
Mail de contacte (obligatori)
El teu missatge