Posem en marxa el Concurs “RECICLA A LA TEVA ESCOLA”

El termini d’inscripció ja ha finalitzat, a partir del 21 d’abril començarem a publicar els treballs rebuts. Molta sort a totes les escoles inscrites!
————————————————————————————————————————–
Coincidint amb el Día Mundial del Reciclatge, que es celebra el 17 de maig, el Centre Català d’Educació posa en marxa un concurs dirigit a totes les escoles de la província de Barcelona.

Sota el nom de “Recicla la teva escola” volem engrescar als centres educatius a crear projectes que tinguin un únic requisit: han de ser treballs el·laborats amb materials reciclats (els treballs han de tenir un mínim del 80% dels seus “components” que siguin reciclats).  Llibertat absoluta perquè els alumnes, amb ajuda dels seus professors, decideixin quina mena de treball presenten.

L’objectiu és conscienciar als alumnes de la importància de l’ús de materials reciclats i de fer, entre tots, que els espais que habitem i utilitzem a diari (com les escoles) siguin respectuosos amb el medi ambient.
Podeu consultar les bases del concurs en el següent enllaç
Però aquí us expliquem ja els punts principals que s’han de tenir en compte per participar.

Qui pot participar a “Recicla la teva escola”
Pot participar qualsevol escola de la província de Barcelona. El concurs es dividirà en 3 nivells diferents:
• Nivell 1: Alumnes de 1er i 2on.
• Nivell 2: Alumnes de 3er i 4art.
• Nivell 3: Alumnes de 5è i 6è.

Els treballs podran ser individuals o elaborats en grups. Cada escola triarà on i quan es faran els treballs, dintre de l’horari lectiu, interlectiu,  extraescolar o que els alumnes els portin fets des de casa.
Un cop realitzats, cada escola triarà internament (i segons el mètode que decideixin) quins treballs de tots els presentats es presenta com a candidat de l’escola. Es triarà un treball per cada nivell. Per tant, cada escola presentarà un candidat pel nivell 1, un candidat pel nivell 2 i un candidat pel nivell 3.
Molt important!! Els treballs seleccionats com a candidats es presentaran al concurs com a màxim del dia 20 d’abril de 2017 a les 24:00 hores.

Què s’ha de presentar per participar a “Recicla la teva escola”
Un cop decidits els seus tres candidats (nivell 1, nivell 2 i nivell 3), l’Escola haurà d’enviar, a través del correu electronic que es facilitará al moment de la inscripció.

1. Assumpte del missatge (OBLIGATORI):
Nom de l’escola – nivell (nivell 1:1er-2on , nivell 2: 3er-4art, nivell 3: 5è-6è) – nom del treball
Exemple: Nom Escola –  Nivell 1 (pels treballs dels alumnes de 1er i 2on) –

2. Contingut del missatge (OBLIGATORI):
-Un mínim de 3 fotografies (sense màxim) amb el següent nom: Nom escola – Nivell – Nom treball
S’admetran a concurs únicament les fotografies que reuneixin les següents característiques:
• Format JPG.
• Pes màxim de l’arxiu 2 MB.
En les fotografies (mínim 3, sense màxim) s’ha de visualitzar el procés d’elaboració del projecte i el resultat final.
• Un text de com a màxim 500 paraules on l’escola expliqui l’objectiu del projecte, com s’ha elaborat, amb quins materials, quants alumnes han participat i qualsevol altre comentari que les escoles vulguin afegir
• Un segon text, breu (màxim 300 caràcters) que resumeixi el document anterior. Aquest text s’utilitzarà per acompanyar les fotografies de cada projecte que es publicaran a Facebook -on, com veurem a continuació, es decidirà el guanyador-
Com es triarà el guanyador de “Recicla la teva escola”

Una única escola es proclamarà guanyadora del premi. Tots els projectes (de tots els nivells) es publicaran a la pàgina de Facebook del Centre Català d’Educació (https://www.facebook.com/CentreCatalaEducacio)

En cada post es penjaran els tres treballs dels tres nivells de les escoles (es farà un post a Facebook per cada escola participant: per tant, l’escola participa amb els seus tres projectes a l’hora, i no de forma individual). Els usuaris de la pàgina hauran de votar a les propostes conjuntes d’escola que més li agradin, clicant a “m’agrada”.
El període de votació s’obrirà el 2 de maig de 2017 i durarà fins a  les 17:00 hores del dia  12 de maig de 2017.

Es proclamarà guanyadora l’escola que rebi més “m’agrada” a la publicació de la página de Facebook del Centre Català d’Educació.
La resolució dels premis es realitzarà el dia 15 de maig de 2017 que serà publicada, a la pàgina web www.educacioweb.com i/o a la página de Facebook www.facebook.com/CentreCatalaEducacio.

Quin és el premi de “Recicla la teva escola” i quan s’entregarà?
El premi que s’atorgarà al centre guanyador, serà de 600 euros que el centre haurà d’utilitzar en qualsevol compra i/o projecte relacionat en fer l’escola més sostenible. L’entrega s’efectuarà al Centre Escolar, coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge (17 de maig).

L’escola guanyadora es compromet a informar al Centre Català d’Educació, en un termini màxim de 2 mesos des de l’entrega del premi, sobre la inversió realitzada amb la quantia del premi obtingut. El Centre Català d’Educació publicarà al seu blog (http://educacioweb.com/blog/) un post explicant en què ha dedicat l’Escola el premi.
Us animem a tots i totes a participar! Recordeu que podeu consultar les bases completes al següent enllaç
Molta sort!!!
Inscriu-te al següent formulari:

Nom i cognom del representant de l'escola (obligatori)
Escola (obligatori)
Mail de contacte (obligatori)
El teu missatge