Taller de DJ: que no pari la música!

Taller de DJ

Dues sessions, una teòrica i una pràctica, molt de ritme i diversió assegurada. El nostre taller de DJ endinsa el nen en les nocions bàsiques del món d’un DJ professional durant la seva estada al Casal.

Lògicament, el moment estrella arriba quan el nen es posa els cascos i “punxa” la seva música preferida (la que ell mateix ha triat). Divertint-se, jugant i compartint les seves aficions amb els altres, els nens i nenes aprenen moltes coses més. La música és imprescindible durant la infància, per moltes raons:

Incrementar el seu potencial intel·lectual. La part abstracta del cervell (hemisferi dret) acull, entre altres coses, el vessant artístic i les nostres habilitats musicals. Però aquesta part està connectada amb la part racional del cervell (hemisferi esquerre) de manera que, potenciant-ne una, se’n beneficia, també, l’altra. Realitzar activitats artístiques -com ara qualsevol taller vinculat amb música, ritmes, etc. Ajuda al nen a incrementar el seu potencial.

-Alegria. Felicitat, bon humor… la música ajuda a millorar l’estat anímic. Escoltar-la, tocar-la i, és clar, “punxar-la”. El taller de DJ és un “gran somriure” permanent per als petits.

Millora els resultats acadèmics. Un nen que treballa en l’àmbit musical de manera regular té més facilitat amb matèries com les matemàtiques, les llengües estrangeres o la comprensió lectora.

Fora timidesa. Un DJ és qualsevol cosa… menys tímid! La por escènica desapareix quan els nens es posen els cascos. I, és clar, això es contagia a tots: els que ballen al ritme de la música tampoc tenen cap, de vergonya. Una activitat genial per guanyar seguretat i confiança.

Els nens aprenen un nou llenguatge, el de la música, mentre desenvolupen l’oïda, l’agilitat… I aconsegueixen millorar la coordinació física.

Ser DJ per un dia és divertit, elimina l’estrès, encomana el “bon rotllo”, ajuda a potenciar habilitats -mentals i físiques- … Una activitat que agrada a tothom. Més d’un pare i una mare, de ben segur, somia a agafar aquells cascos i posar a ballar a tot el Casal.